Safety First

SAFETY FIRST

Al jaren staat veiligheid hoog in het vaandel van onze club.
Dit is mede de reden dat altijd zeggen '' Safety First (veiligheid eerst).

Het gaat niet altijd om veilig rijden maar ook om de mens die op de motor zit. Om die reden zijn we in 2013 begonnen om leden aan te moedigen om een EHBO cursus te volgen.

Ook proberen we leden met enige regelmaat mee te nemen in de wereld van EHBO door hen een training 'Helm Afzetten' aan te bieden. Deze training wordt gehouden onder begeleiding van een ervaren instructeur vergezeld van een LOTUS slachtoffer.
LOTUS staat voor 'Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers. Een mond vol maar uiterst vakbekwame mensen.

Gelukkig melden zich, naast het werven, ook individuele leden aan, om deel te nemen aan het EHBO team.
Daardoor bestaat deze groep nu al uit 5 personen.

Lijkt dit jou ook wat? Ben je lid, je hebt een EHBO diploma of ben je BHV'er, wees dan welkom en meldt je aan. Diverse zorg verzekeraars bieden de mogelijkheid aan, om op kosten van hun, een EHBO opleiding te volgen. Check bij je verzekeraar. Mocht dit niet zo zijn en ben je lid en rij je regelmatig mee en je wilt toch je EHBO diploma bij het Het Nederlandse Rode Kruis behalen, neem dan contact met ons op.
Nog geen EHBO'er en je wilt het wel worden? Informeer dan even bij onze voorzitter voor meer informatie.

Het EHBO team kan niet groot genoeg zijn. Met deze groep kunnen we de EHBO bezetting tijdens Ride Outs steeds beter en beter waarborgen.

Een kleine bijkomstigheid is de Covid-19 situatie. Deze situatie houd ons dagelijks bezig. Zowel bij het organiseren van meetings als het organiseren van Ride Outs. Daarom hebben we alle technisch kennis in huis en samen gevoegd om dit probleem optimaal te bewaken en de regels daaromheen te waarborgen.

Vorig jaar hebben we besloten om een nieuw commissie in het leven te roepen. Deze commissie houdt zich bezig met de veiligheid op de weg en de gehele organisatie daar omheen.
Niet voor niets heet deze commissie de ''ToerCommissie".
Inmiddels bestaat deze groep al uit 9 personen. Deze mensen zijn uitermate goed zichtbaar en herkenbaar door hun groen/gele veiligheidsvesten. De leden van deze groep worden ook wel de Road Captains genoemd. Dit is ook de tekst die achterop hun vesten te lezen is.

Op de pagina "Ride Out organiseren" wordt hier meer aandacht aan besteed.

Om de veiligheid beter te waarborgen verzorgen we elk jaar een motor beheersing en -vaardigheid training, voor onze leden, middels een Safe Riders Training.
Hoe beter je een motor beheerst hoe minder ongelukken er gebeuren, en daar gaat het toch om.
Meer info over SRT vindt je op de SRT pagina.