Safety First

SAFETY FIRST

Al jaren staat veiligheid hoog in het vaandel van onze club.
Dit is mede de reden dat we altijd zeggen ''Safety First" (veiligheid eerst).

Het gaat niet altijd om veilig rijden maar ook om de mens, die op de motor zit. Om die reden zijn we in 2013 begonnen om leden aan te moedigen om een EHBO cursus te volgen.

Ook proberen we leden met enige regelmaat mee te nemen  in de wereld van EHBO door hen een training  'Toegepaste EHBO'  aan te bieden. Onderdelen die we hierin behandelen zijn reanimatie + AED, bewusteloosheid met stabiele zijligging, nek en wervel letsel, helm afzetten bij bewusteloosheid, actieve bloedingen en catastrofale bloedingen. Deze training wordt gehouden door een ervaren EHBO instructeur.
Wegens ontoereikende capaciteit zijn wij helaas genoodzaakt deze training voorlopig te staken.


Gelukkig melden zich, naast het werven, ook individuele leden aan, om deel te nemen aan het EHBO team.

Lijkt dit jou ook wat? Ben je lid, je hebt een EHBO diploma of ben je BHV'er, wees dan welkom en meldt je aan. Diverse zorg verzekeraars bieden de mogelijkheid aan, om op kosten van hun, een EHBO opleiding te volgen. Check bij je verzekeraar. Mocht dit niet zo zijn en ben je lid en rij  je regelmatig mee en je wilt toch je EHBO diploma bij het het Nederlandse Rode Kruis behalen, neem dan contact met ons op.
Nog geen EHBO'er en je wilt het wel worden? Informeer dan even bij onze "safety officer" voor meer informatie.

Het EHBO team kan niet groot genoeg zijn. Met deze groep kunnen we de EHBO bezetting tijdens Ride-Outs steeds beter waarborgen.

Vorig jaar hebben we besloten om een nieuw commissie in het leven te roepen. Deze commissie houdt zich bezig met de veiligheid op de weg en de gehele organisatie daar omheen.
Niet voor niets heet deze commissie de  ''Toer Commissie".
Deze mensen zijn uitermate  goed zichtbaar en herkenbaar door hun  groen/gele veiligheidsvesten. De leden van deze groep worden ook wel de Road Captains genoemd. Dit is ook de tekst die achterop hun vesten te lezen is.

Op de pagina  "Ride Out organiseren" wordt hier meer aandacht aan besteed.

Om de veiligheid beter te waarborgen verzorgen we elk jaar een motor beheersing en -vaardigheid training, voor onze leden, middels een Safe Riders Training.
Hoe beter je een motor beheerst hoe minder ongelukken er gebeuren, en daar gaat het toch om.
Meer info over SRT  vindt je op de SRT pagina.