Ride Out organiseren

Ride Outs maken? Kwestie van smaak en behoefte !

Net als vroeger heb je motorliefhebber die graag met anderen mee rijden maar ook liefhebbers die zelf een Ride Out willen organiseren.

Daarnaast zijn er ook leden die dit ook wel eens willen proberen maar terughoudend zijn omdat ze het nog nooit gedaan hebben.

Voor deze groep heeft de club de Toercommissie opgericht. Dit is een ploegje ervaringsdeskundige die andere over deze z.g. drempel

heen kunnen helpen.

We begrijpen deze terughoudendheid ook wel een beetje. Je verdwaald vandaag de dag in de verschillen van de diverse routeplanners.

Zo kennen we Basecamp, welke door Garmin gebruikt wordt, TomTom Mydrive van TomTom en de twee individuelen planners zijnde

MyRouteApp en Kurviger. Naast deze vier zijn er nog meer maar die worden minder gebruikt.

Alleen Basecamp is een exemplaar wat je op jouw computer moet installeren. De overige zijn Online programma’s.

Voordeel van online programma’s is dat het kaartmateriaal altijd up-to date is omdat je hier niets voor hoeft te installeren.

Basecamp werkt haar kaartmateriaal pas bij als je jouw Garmin aan je computer koppelt.

Zijn er slechte routeplanner bij? Nee, elke planner heeft wel iets waardoor ze zich onderscheiden. Daarentegen moeten we van

MyRouteApp wel zeggen dat dit de enige is die kaartmateriaal van TomTom en Here (Garmin) met elkaar kan vergelijken, wat handig

is als je routes maakt die op verschillende toestellen gelezen moeten kunnen worden.

Het gebruik van planners is ook hier een kwestie van smaak. Binnen de Toercommissie zijn diverse leden die hun eigen ervaring hebben

met bepaalde routeplanners. Dus voor ieders smaak is er altijd wel een deskundige aanwezig.

Elke jaar publiceren we veel routes via MyRouteApp (MRA) om nog beter te kunnen communiceren met onze leden promoten we een registratie bij MRA. Als iedereen zich aanmeld kunnen we via het MRA platform op eenvoudige wijze onze routes en evenementen uitwisselen. MRA heeft twee abonnement versies beschikbaar, een gratis en een betaalde versie.

MRA heeft onze leden een mooie aanbieding beschikbaar gesteld voor de betaalde versie.
Middels een Voucher mag je i.p.v. 14 dagen nu 30 dagen het Gold membership uitproberen. Daarboven krijg je 20% korting op alle producten van MyRouteApp z.a. ‘MyRouteApp Gold‘ en ‘MyRouteApp Navigator‘ en ‘MyRouteApp Alles in Een‘.

Verdere info is te vinden op hun website.

Je kan een Voucher aanvragen via ons aanvraagformulier.

Klik op het onderstaande MyRouteApp logo om het MRA registratieformulier te openen.

Na ontvangst van de aanvraag wordt je een Voucher per mail toegestuurd.

Naast het maken van een mooie route hoort natuurlijk ook een mooie Ride Out Routebeschrijving want je wilt jouw route toch aantrekkelijk maken!

In deze Routebeschrijving vertel je wat over de Ride Out z.a. wanneer en waar deze begint. Maar ook wat je onderweg tegen komt. Ook voeg je een kleine

overzichtskaart toe van jouw Ride Out. Hierdoor hebben de leden die geen navigatie hebben een indruk hoe jouw Ride Out eruit ziet.

Nu hoef je zelf geen formulier te verzinnen want die hebben wij al gemaakt. Dit is een herbruikbaar formulier wat je telkens opnieuw kan downloaden.


Het DLHDC Ride Out formulier wordt automatisch opgeslagen en na het invullen ervan als kopie naar je toegestuurd.
Wil je het formulier
invullen? Klik dan op de afbeelding hiernaast of klik op de volgende link:
Ride Out Formulier

Heb je geen of weinig ervaring met het organiseren van een Ride Out?

Benader dan een van de leden van de toercommissie. Zij zullen je begeleiden in het maken van een succesvolle Ride Out.

De Toercommissie is te benaderen via het mailadres : toercommissie@dlhdc.nl

Links naar de verschillende navigators: